Moartea misterioasa a mii de pasari calatoare in Marea Nordului

Moartea misterioasa a mii de pasari calatoare in Marea Nordului

Autoritatile britanice se confrunta cu un caz socant. Mii de pasari dezorientate si epuizate se prabusesc in apele Marii Nordului, iar pescarii sunt ingroziti de faptul ca trebuie sa-si miste barcile printre pasarile moarte.

Autoritatile britanice investigheaza moartea misterioasa a mii de pasari migratoare, care au cazut in mare in drumul lor spre tarile calde. Mai multi pescari din sudul Angliei au declarat ca au vazut sute de pasari care pareau epuizate si dezorientate, ele pierzandu-se apoi in apele Marii Nordului.

De asemenea, pe coasta de est, de la Northumberland la Kent, au pierit mii de pasari, intre acestea remarcandu-se sturzi si mierle. Unul dintre pescari a declarat, citat de Daily Mail: “Eram pe apa, cam la 10 mile sud de Portsmouth, cand am vazut sute de pasari dezorientate prabusindu-se in mare si, cel mai probabil, inecandu-se. Erau macelandri, ausei, mierle si sturzi. Pe o raza de 300 de yarzi cred ca s-au inecat peste 500 de pasari. Pe drumul catre casa am vazut doar pasari cantatoare moarte in apa: a fost o priveliste chinuitoare”.

Martin Harper, directorul Societatii Regale de Protectie a Pasarilor (RSPB) spune ca raportarile sunt socante, iar primele ipoteze releva faptul ca pasarile ar fi cazut victima cetii si vanturilor puternice din jurul coastelor Angliei. “Credem ca aceste pasari au plecat din Scandinavia, in conditii meteorologice bune, insa pe parcursul calatoriei au intalnit o vreme potrivnica si au fost purtate in deriva pe Marea Nordului”, cred oficialii RSPB.

Dealtfel, localnicii din zona costelor de est si de sud ale Angliei sunt sfatuiti sa lase in gradini hrana pentru pasarile migratoare, acestea fiind epuizate de drumul lung si vremea rea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente