In 2035, cea mai mare parte din energia electrica va fi produsa din surse regenerabile

0
491
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
In 2035, cea mai mare parte din energia electrica va fi produsa din surse regenerabile

Sursele de energie regenerabila vor deveni cea mai importanta resursa pentru producerea energiei la nivel global pana in anul 2035, se arata in raportul World Energy Outlook 2012, realizat de Agentia Internationala pentru Energie (AIE). Aceasta dupa ce in 2015 vor trece pe locul secund in topul materiilor prime utilizate pentru producerea de energie.

In 2035, o treime din productia de energie a globului va proveni din surse regenerabile, mai spun autorii studiului. Potrivit acestora, carbunele si titeiul vor pierde mult teren in fata surselor regenerabile si a gazelor naturale.

„Cresterea rapida din sectorul regenerabilelor se datoreaza scaderii costurilor de produtie, majorarii pretului combustibililor fosili si a dioxidului de carbon, dar in principal subvetiilor care vor continua sa creasca: de la 88 de miliarde de dolari in 2011 la nivel global, acestea vor creste la aproape 240 de miliarde de dolari in 2035”. argumenteaza autorii analizei.

Studiul mai arata, ca desi ambitiile nucleare au scazut in anumite tari dupa accidentul de la Fukushima Daiichi, capacitatea reactoarelor nucleare va creste, in baza investitiilor in noi centrale realizate de China, Coreea, India si Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.