Mobila din energie eoliana

0
528
Mobilă din energie eoliana
Mobila din energie eoliana
Mobila din energie eoliana

Designer-ul Merel Karhof a lansat recent o colectie incredibila de mobilier din lemn, numita Windworks, care este produsa in totalitate cu ajutorul energiei eoliene. Karhof a colaborat cu fabrica de vopsele de Kat si fabrica de cherestea Het Jonge Schaap pentru a permite ca toate elementele componente ale pieselor de mobilier sa fie realizate folosind o sursa de energie inepuizabila.
Proiectul s-a desfasurat in Olanda, mai precis in zona Zaanse Schans, unde se afla cel mai cunoscut complex de mori de vant din lume. Zaanse Schans este situata pe raul Zaan, in nordul Olandei de Nord, si este renumita datorita faptului ca aici se afla cele mai bine conservate mori de vant. Fiecare dintre acestea produc un alt tip de materie prima. Exista o moara numita De Kat (Pisica), unde se vopsesc materialele, si o fabrica de cherestea numita Het Jonge Schaap (Tanara Oita), unde se valorifica lemnul.

Karhof a creat, in 2010, o masina de tricotat activata de vant, care produce diverse textile cu ajutorul energiei eoliene. Aceasta inventie a stat la baza proiectului Windworks prin care creatoarea isi propune sa realizeze o colectie intreaga de mobilier. Karhof a inceput prin proiectarea unei colectii de piese de mobilier tapitat. La fabrica se taie lemnul, care este apoi transportat la moara de vant unde este vopsit cu coloranti naturali. Apoi, produsul este dus la masina de tricotat, unde este facuta tapiteria. Scopul proiectului Windworks este a ilustra potentialul remarcabil al energiei eoliene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.