Mobila ecologica – Vanzari mari in SUA

0
563

mobila-ecologica.jpgTendinte peste Ocean. Smartmoney.com: Cine are fi crezut ca lemnul „recastigat”, jantele de biciclete si butoaiele de burbon pot fi solutia de care avea nevoie sectorul industriei  mobilei atat de lovita de criza financiara? Potrivit estimarilor lui Mike Italiano, presedintele grupului „eco-aparare” Market Transformation to Sustainability, vanzarile mobilei „eco” au crescut cu cate 20 % in fiecare an din 2007, iar anul acesta piata a ajuns la valoarea de 250 de milioane de dolari.

Suma reprezinta doar o fractiune din totalul vanzarilor de 76 de miliarde de dolari, insa este singurul semn ca „se mai misca ceva” in industria mobilei. Mobila „eco” si-a facut aparitia in toate magazinele de mobila din Statele Unite, unde se gasesc diverse modele „aprobate-Al Gore”-de la corpuri de iluminat produse din carton ondulat (reciclat) pana la canapele acoperite cu surplusul de material folosit la corturi (recastigat). Lanturile importante de magazine precum Ikea si Potterz Barn se aventureaza in lumea materialelor organice si pun la dispozitia consumatorilor perne din spuma de soia, vopsea pentru lemn pe baza de apa si lemn „durabil” verificat, recoltat prin gestionarea responsabila a padurii. Cresterea vanzarilor de mobila ecologica nu este datorata doar apetitului pe care il au consumatorii din toata lumea pentru lucrurile „verzi”.

Cei mai importanti membri ai industriei considera ca aceasta crestere acestui sector se datoreaza si recesiunii provocate de consumul ostentativ. Materialele luxoase precum casmirul si pielea sunt rar folosite la remodelarea si repararea caselor cumparate cu acest scop – practica folosita des in Statele Unite. In zilele noastre se poarta fotolii sic, tapisate cu saci de panza destinati cerealelor deoarece au un aspect comod si ostentativ.

Oliver Furth, un designer de interior din Los Angeles, este de parere ca in actuala economie, consumatorii vor ca sumele pe care le cheltuiesc sa nu fie evidente, sa para cumpatati, dar daca e „verde” atunci noua achizitie merita si ultimul banut.

Articolul apare si pe site-ul de stiri www.infoprompt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.