Guvernul doreste sa aduca modificari Codului Silvic pentru a diminua taierile ilegale

Guvernul doreste sa aduca modificari Codului Silvic pentru a diminua taierile ilegale
Guvernul doreste sa aduca modificari Codului Silvic pentru a diminua taierile ilegale

Ministrul delegat pentru Paduri, Ape si Piscicultura, Lucia Varga, a fost mandatat sa prezinte Guvernului, in termen de 30 zile, un act normativ care sa amendeze Codul Silvic si Legea contraventiilor silvice, relateaza sursele de presa.

Executivul sustine ca pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor exista doua proiecte legislative importante pentru domeniul silvic: proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului Silvic si proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

„Prin amendamentele pe care le contin, cele doua initiative legislative mentionate nu aduc beneficii domeniului reglementat, ci dimpotriva, creeaza brese in cadrul legal, ce pot duce la degradarea padurilor Romaniei. Totodata, intrucat punctele de vedere cuprinse in rapoartele de admitere ale Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice nu coincid cu cele ale Guvernului, ministrul delegat pentru Paduri, Ape si Piscicultura, Lucia Ana Varga, a solicitat retrimiterea initiativelor legislative la Comisie in vederea corelarii acestora”, sustine Executivul.
In cel mult 30 de zile, ministrul Lucia Varga trebuie sa prezinte Guvernului un proiect de act normativ referitor la Codul Silvic si contraventiile silvice in vederea modificarii si completarii acestuia.

Modificarile au drept obiectiv diminuarea taierilor ilegale si a abuzurilor in activitatea de exploatare a padurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente