Acord ambi?ios UE pentru reducerea cu 40% a gazelor cu efect de ser? pân? în 2030
Rovana Plumb: Reducerea încălzirii globale cu două grade, posibilă cu implicarea principalilor emiţători de gaze cu efect de seră
Temerile privind schimbarea mediului din cauza incalzirii globale s-au mai estompat de la intrarea in recesiune, conform unui studiu efectuat in 22 de tari.

Incalzirea globala, o tema prea putin importanta in vremuri de recesiune
Incalzirea globala, o tema prea putin importanta in vremuri de recesiune

Tot mai putina lume considera poluarea, disparitia unor specii de animale si lipsa apei “probleme foarte serioase”, temerile cu privire la mediu ajungand la cel mai scazut interes din ultimii 20 de ani. Cea mai mare scadere a fost cunoscuta in ultimii doi ani, in plina recesiune economica.
E normal ca optica populatiei cu privire la problemele de mediu sa se schimbe in plina recesiune economica. Asta nu inseamna ca problemele sunt mai putin importante. Este necesar ca liderii politici sa se concentreze in continuare pe rezolvarea problemelor de mediu si pe scaderea costurilor de fabricatie a energiei alternative“, a spus David Nussbaum, conducatorul diviziei britanice a organizatiei ecologice WWF, pentru cotidianul The Independent.

Cea mai importanta problema, in opinia celor chestionati, este poluarea apei (58% dintre subiecti considerand-o “foarte importanta”). Cercetarea a avut loc a doua jumatate a anului 2012, la ea participand 22.000 de cetateni ai 22 de state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here