Muesli „Vulcan” este un produs certificat ecologic al francezilor de la Natur-gie. Pe langa faptul ca este liber de chi-micale de sinteza, acesta mai prezinta doua avantaje: contine numai cereale integrale.
Muesli „Vulcan” este un produs certificat ecologic al francezilor de la Natur-gie. Pe langa faptul ca este liber de chi-micale de sinteza, acesta mai prezinta doua avantaje: contine numai cereale integrale si are indice glicemic scazut.
Amestecul contine aproape exclusiv ingrediente provenite din agricultura ecologica: fulgi de ovaz, fulgi de grau, stafide, fulgi de se-cara, fulgi de orez, fulgi de orz, fulgi de hrisca, alune, cubu-lete de mar, fulgi de soia, fulgi de mei, su–san, floarea-soa-relui.
Pe langa acestea, produsul con-tine si cu-bu-lete de pa-ra naturala. Ce-re-a-lele sunt integra-le, asigurand astfel cel mai bun aport de vi-tamine, oligoelemente, minerale si fi-bre.
Acest muesli are in-dice glicemic sca-zut, adre-sandu-se „per–soa-ne-lor interesate de un stil de ali-men-tatie sa-natos, care sa optimizeze ni-velul gli-ce-mi-ei, ex-trem de important pentru men-ti-ne-rea unei stari de sanatate durabile”, po-tri-vit prof. dr Gheor-ghe Men-cinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Produsele cu in-dice glicemic scazut se adre-seaza si per-soa-nelor cu afec-tiuni diabeti-ce, dar este recomandata consul-tarea me-dicului curant pentru ale-gerea canti-tatilor, spune prof. Mencinicopschi.
Sursa: Jurnalul National