Munti de gunoaie in Masivul Iezer-Papusa

Problema romanilor cu gratarele in aer liber si mormanele imense de gunoaie lasate in urma lor dupa iesirile in aer liber pare sa nu se mai termine, cu toate ca legislatia in vigoare prevede amenzi usturatoare.

De un an de zile, iesirile romanilor la iarba verde, fie ele in weekend sau concediu, ar trebuie sa se desfasoare civilizat, fara gratare puse la incins oriunde, fara nici cel mai mic discernamant, iar resturile menajere nu ar mai trebui sa inmulteasca prin padurile tarii precum ciupercile dupa ploaie.
Asta pentru ca avem o lege, denumita Legea picnicului, care stabileste reguli clare privind iesirile la iarba verde si amenzi si mai clare pentru nerespectarea acestora, de la 100 la 5.000 de lei. Realitatea insa este la fel frustranta si revoltatoare ca si pana la inceputul anului trecut, atunci cand a fost votata aceasta lege.

Protejarea naturii si strangerea gunoaielor sunt ultimul lucru la care se gandesc cohortele de turisti carora le lipsesc bunul simt. Iar unul dintre cele mai recente exemple de comportament revoltator este acela al unor turisti aflati in zona cabanei Voina, din Masivul Iezer-Papusa, situat in Carpatii Meridionali.
Fotografiile postate astazi pe retelele de socializare prezinta imagini cu padurea din zona cabanei, ce trimit mai degraba cu gandul la o imensa groapa de gunoi aparuta in mijlocul padurii. Si bineinteles, nu puteau lipsi gratarele, fara de care unii dintre turisti nu pot concepe un concediu relaxant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *