Muresenii care locuiesc langa combinat se plang de mirosul puternic de amoniac

0
324

Combinatul Azomures le face viata insuportabila celor care locuiesc in apropiere. Oamenii se plang ca aerul este irespirabil din cauza amoniacului, iar culturile din gradini sunt afectate. Interesant este ca nicio masuratoare de mediu nu a aratat vreo depasire a concentratiei maxime acceptate.Azomures

Asa traiesc de ani de zile oamenii din apropierea combinatului Azomures. Au facut nenumarate plangeri si sesizari. „Se lasa un nor de praf alb si disconfortul este continuu si emanatia de azot e aproape zilnica”, sustine un localnic.

Cu toate acestea, masuratorile facute de inspectorii Agentiei pentru Protectia Mediului Mures n-au aratat nicio depasire a valorilor maxime admise.

„Din punct de vedere al amoniacului nu s-au inregistrat depasiri. Au fost valori mai mari decat de obicei si in anumite puncte din oras pot fi concentratii mai mari din cauza Azomuresului si a factorilor meteo care sunt mai deosebiti”, a declarat Danut Stefanescu, director APM Mures.

Anul trecut, combinatul a fost amendat de trei ori, cu 20, 50 si 80.000 de lei pentru depasiri ale concentratiei de amoniac din aer.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.