Muzeu al Deseurilor, in Bucuresti

0
552
Primariile bistritene vor fi amendate pentru ca nu colecteaza selectiv deseurile
Primariile bistritene vor fi amendate pentru ca nu colecteaza selectiv deseurile
Colectarea selectiva a deseurilor, la un nivel scazut in Romania.
Colectarea selectiva a deseurilor, la un nivel scazut in Romania.

– Primul muzeu de acest gen va fi deschis in Capitala, pe 23 noiembrie.
– Doar 1% din deseuri sunt colectate selectiv in prezent, in Romania.
– Informatia vine de la presedintele CEDD, Ilie Brie.

O statistica ce spune tot despre educatia ecologica a romanilor : doar 1% din deseuri sunt colectate selectiv. Informatia vine de la presedintele Centrului de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, Ilie Brie (audio), care spune la emisiunea „Planeta Verde” de la RFI ca situatia poata fi schimbata printr-o modificare a atitudinii populatiei.
„Chiar si atunci cand masina de gunoi trece si pune in aceeasi bena hartiile adunate separat cu PET-urile si metalele, procesul de triere, de selectare, care se produce la capat este mult mai usor, iar deseurile nu se contamineaza unele pe altele. De fiecare data cand deseurile sunt puse amestecat, contaminarea este de circa 80%, ceea ce e foarte mult”, explica Ilie Brie.
In acest context, sa mai spunem ca primul Muzeu al Deseurilor din Europa se deschide la Bucuresti, pe data de 23 noiembrie. Muzeul va fi gazduit de mall-ul AFI Palace.
Organizatia neguvernamentala Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila vrea sa atraga astfel atentia asupra nevoii ca deseurile sa fie colectate selectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.