Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste a opta editie a Targului de produse traditionale si ecologice

Condi?ii mai accesibile pentru certificarea produselor ecologice
Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste a opta editie a Targului de produse traditionale si ecologice

Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, in zilele de 23 si 24 iulie 2011, a opta editie a Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10.00 – 18.00.

Dintre produsele traditionale ce vor fi expuse nu vor lipsi placintele de casa umplute cu fructe sau cu branza de vaci, turta dulce, bomboanele de zahar ars, prajiturile sasesti (henclesul, cosuletele cu nuca), produsele apicole, painea coapta pe vatra, cozonacii, branza telemea de Marginimea Sibiului, branza de burduf, untul, casul, produsele din lapte de capra, preparatele din carne, condimentele, ceaiurile, siropurile, dulceturile (de trandafiri, capsuni, nuci verzi, fructe de padure, etc. ), legumele proaspete, si multe altele. Se vor prepara mancaruri traditionale: pastrama si tocana de oaie, cocolos cu branza si smantana.

Toate aceste produse vor fi expuse si spre degustare, consumatorul avand posibilitatea de a cumpara produsul favorit.
Retetele produselor au trecut testul timpului, iar calitatea lor a fost testata prin consumatorii fideli ai produselor traditionale si ecologice expuse la acest targ.

Scopul organizarii acestor evenimente este promovarea fermierilor si a producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Organizatorii evenimentului sunt: Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia ADEPT ( prin proiectul de sprijinire a micilor fermieri ) si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.
In continuare Targul de produse traditionale si ecologice se va desfasura din doua in doua saptamani, pana la jumatatea lunii octombrie 2011. “Amintim doritorilor ca isi pot achizitiona abonamente pentru anul 2011 pentru vizitarea muzeului in valoare de 40 lei (pentru sot, sotie si copiii pana in 18 ani), doar 20 lei pentru familiile in care sunt bugetari (fiind necesara o legitimatie de serviciu sau adeverinta), iar pentru elevi si studenti: 7.5 lei”, spun organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *