Namolul de la statia de epurare ar putea fi folosit in agricultura daca nu ar fi poluat cu plumb!

Namolul de la statia de epurare ar putea fi folosit in agricultura daca nu ar fi poluat cu plumb!
Namolul de la statia de epurare ar putea fi folosit in agricultura daca nu ar fi poluat cu plumb!

Chiar daca este considerat cel mai bun ingrasamant natural, namolul de la statai de epurare din Bistrita a Aquabis nu poate fi folosit de agricultori din cauza deversarilor masive de plumb. VEZI cu ce poluatori are regia de apa cele mai mari probleme.

Chiar daca Uninea Europeana ne obliga sa folosim in agricultura o parte din rezidurile de la statia de epurare care se afla in plina modernizare cu bani europeni, agriculturii nu vor sa auda ce acest ingrasamant din cauza concentratiei mare de plumb.

“Avem obligatia sa utilizam namolul si in agricultura. Am facut cateva prezentari in acest sens, la CJ am chemat fermierii care detin suprafete mari. Nu au fost doritori prea multi, doar doi si-au aratat interesul. S-au facut teste de laborator pe namol. Este interzis ca acesta sa contina metale grele iar la noi sunt probleme cu plumbul” a declarat Ioan Sandru, directorul Aquabis ieri intr-o intalnire cu presa.

Conducerea regiei de apa spune ca exista deja discutii avansate cu cei la Rombat, principalul poluator cu plumb prin care li s-a cerut acestora sa faca investitii in propria lor statie de epurare pentru a nu mai deversa plumb decat in limitele admise de lege.

De luna trecuta Aquabis are un compartiment care face aceste monitorizari si, daca probleme cu poluatorii nu vor fi rezolvate in scurt timp se va trece la sanctiuni.

Poluarea cu plumb nu este singura care afecteaza calitatea namolului. Exista probmele si cu deversarile accidentatale facute de angajatii unor firme de alcool si otet care dau peste cap procesul tehnologic al Aquabis.

Aflati din materialui VIDEO ce poluatori mai exista la Bistrita si cine este vinovat de deversari:

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente