Ne-am imbolnavit planeta, iar schimbarile climatice se vad deja!

Este parerea unor cercetatori romani, care s-au intors din Groenlanda. Conform acestora, insula, care avea candva o clima arctica, incepe sa semene cu o statiune montana, in care se inregistreaza si zero grade Celsius.

Din pura curiozitate, unul dintre cei cinci cercetatori romani a fotografiat zilnic marea din Golful Ilulissat, aflat in vestul Groenlandei. Uriasa i-a fost surpriza cand a descoperit ca imaginile nu aduc deloc una cu cealalta. Cand era calota de gheata formata, cand disparea complet, se topea pur si simplu si dispareau toate gheturile.

Suna infricosator daca ne gandim ca acum 15 ani, in Groenlanda, se inregistrau in luna aprilie minus 36 de grade celsius, nu zero ca acum. Practic, gheata de pe mare s-a topit anul acesta intr-o singura saptamana.

La aceasta incalzire globala contribuim cu totii. Zilnic taiem copacii si poluam mediul. Si mai grave sunt insa efectele actiunilor noastre.

Cu alte cuvinte, daca vrem sa ne bucuram de roadele pamantului si sa nu ne trezim peste 30 de ani cu o Romanie desertica, ar fi bine sa tinem cont de avertizarile cercetatorilor. Un prim pas ar fi sa nu mai aruncam pet-uri la voia intamplarii.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *