Ne asteapta o noua era glaciara? Oamenii de stiinta sunt uluiti: soarele a intrat in “hibernare”

0
476
Avertismentul climatologilor: Zilele de iarn? grea vor deveni din ce în ce mai rare
Avertismentul climatologilor: Zilele de iarnă grea vor deveni din ce în ce mai rare
Ne asteapta o noua era glaciara? Oamenii de stiinta sunt uluiti: soarele a intrat in “hibernare”
Ne asteapta o noua era glaciara? Oamenii de stiinta sunt uluiti: soarele a intrat in “hibernare”

Descoperire socanta a oamenilor de stiinta: Soarele si-a redus activitatea iar situatia este similara celei care a dus la instalarea unei ere glaciare. Asta inseamna frig extrem, Europa fiind cel mai amenintat continent.

“Sunt fizician in domeniul solar de 30 de ani si nu am vazut niciodata asa ceva. Daca te uiti inapoi cand Soarele a fost la fel de inactiv trebuie sa te intorci in timp aproximativ 100 de ani”, spune specialistul Richard Harrison, conform realitatea.net. El este seful departamentului de fizica spatiala de la laboratorul Rutherford Appleton, din Oxfordshire, Marea Britanie.

Perspectiva infricosatoare pentru omenire

Acest aspect este incredibil, caci Soarele a intrat in maximul ciclului lui de 11 ani, activitatea astrului nostru fiind, teoretic, mai intensa acum. Dupa acest “maxim solar” urmeaza o perioada de activitate solara minima.

Expertul Mike Lockwood, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, spune ca Soarele poate deveni din ce in ce mai linistit. El compara situatia de acum cu cea de la sfarsitul secolului al XVII-lea, atunci cand Soarele a intrat intr-o faza deosebit de linistita, cunoscuta sub numele de “Maunder Minimum”.

Atunci, acea perioada solara a coincis cu ierni foarte friguroase inregistrate in Europa, iar Marea Baltica si fluviul Tamisa au inghetat. Multi au spus despre acea perioada ca a fost o adevarat Mini-Era Glaciara.

Acum, expertii se tem de o noua perioada similara cu cea din secolul al XVII-lea. Profesorul Lockwood spune ca frigul de atunci se poate repeta, Europa fiind cel mai expus continent in fata unui asemenea pericol. Astfel, iernile pe care le vom avea pe continentul nostru pot fi din ce in ce mai reci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.