Codul Silvic de va reinventa la Neamt

Codul Silvic de va reinventa la Neamt
Codul Silvic de va reinventa la Neamt

Dezbaterea noului act normativ este organizata de deputatul PSD Liviu Harbuz (foto), vicepresedinte al comisiei pentru agricultura. Intalnirea specialistilor cu responsabilii politici are loc la Durau, in perioada 27-30 ianuarie.

Deputatul PSD Liviu Harbuz aduce “acasa” o dezbatere de interes national privind noul Cod Silvic, unul dintre cele mai importante proiecte de acte normative ce vor intra in atentia Camerei Deputatilor.

Dezbaterea va avea loc in perioada 27-30 ianuarie, la Durau. Initiativa organizarii acestei dezbateri in judetul Neamt apartine vicepresedintelui comisiei pentru agricultura, deputatul Liviu Harbuz, atat pentru ca este nemtean, dar si pentru ca Directia Silvica din Neamt ocupa un rol important atat prin vasta experienta in problemele legate de fondul forestier, dar si in cazuistica si legislatia privind retrocedarile.

“Este un proiect la care tin foarte mult si pe care am promis ca il voi discuta inclusiv in judetul Neamt, iar acum nu fac decat sa-mi tin promisiunea facuta anul trecut. Daca vreti, este o ambitie ca noul Cod Silvic sa devina o lege de nivel european, care sa asigure corectitudine, sa apere proprietatile – si pe cele private, si pe cele ale statului -, sa fie utila celor care lucreaza in acest domeniu si sa evite, pe cat posibil, sute de procese, sa minimalizeze riscul defrisarilor masive si sa-i pedepseasca mai aspru pe cei care devin infractori din dorinta de a se imbogati. De aceea avem nevoie de aceste dezbateri obiective, sa putem afla si sa tinem cont de parerile celor implicati direct in aplicarea acestei legi, extrem de importante” , a declarat deputatul PSD Liviu Harbuz.

La dezbaterile de la Durau sunt asteptati reprezentanti ai Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Directiei Silvice Neamt, Asociatiei Proforest din Romania, Societatii Progresul Silvic din Romania. De asemenea, vor participa reprezentanti ai Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti”, ai Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov, ai Asociatiei Constructorilor Forestieri din Romania, ai Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania, Asociatiei Patronale a Forestierilor din Romania, ai Confederatiei Consilva, ai Asociatiei Proprietarilor de Paduri din Romania, precum si ai Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice. Data fiind importanta dezbaterii Codului Silvic, sunt asteptati sa participe la conferinta toti parlamentarii de Neamt, indiferent de culoarea politica.

Conferinta despre Codul Silvic face parte dintr-o campanie lansata in teritoriu, pe teme de interes major, sub patronajul comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrii alimentare si servicii specifice din Camera Deputatilor si cu sprijinul consiliilor judetene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente