Ne vor sufoca deseurile si amenzile

0
371
Ne vor sufoca deseurile si amenzile
Ne vor sufoca deseurile si amenzile

Groapa de gunoi de la Bocsa, unde ajung deseurile din multe localitati, inclusiv de la Resita, nu este altceva decat o portiune de pamant ingradita neglijent. In acest morman de gunoi am gasit copii, femei, barbati si caini, cu totii scormonind sau carand in spate saci cu resturi.
Pe langa aceasta problema a saraciei extreme, exista si cea a protectiei mediului, aspect pentru care se pot da amenzi usturatoare daca se incalca legislatia in vigoare.
Garda de Mediu Caras-Severin a urmarit, la cele mai recente controale, situatia depozitelor de deseuri aflate in functiune, printre care si Bocsa. „Situatii necorespunzatoare s-au intalnit la Otelu Rosu, unde haldina arde in permanenta, si la Bocsa, unde s-au depozitat si alte deseuri decat cele prevazute, depasindu-se in plus si capacitatea de depozitare. In ambele situatii, administratiile locale nu se implica suficient in asigurarea conditiilor legale de functionare”, a spus Marius Cirpean, seful Comisariatului Judetean de Mediu Caras-Severin.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste punerea in practica a sistemului integrat de gestionare a deseurilor in Caras-Severin, exista mari intarzieri, avand in vedere ca in luna iunie a acestui an se vor inchide trei mari depozite (Bocsa, Otelu Rosu si Anina). In afara de cazul in care se va gasi o solutie miraculoasa pentru rezolvarea problemei, toate deseurile din judet vor sufoca haldina din Oravita, intrucat aceasta are termen de inchidere abia in 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.