Cartierul Tineretului nu se mai transforma in parc fotovoltaic. Proiectul nu a fost aprobat de consilierii locali

Cartierul Tineretului nu se mai transforma in parc fotovoltaic. Proiectul nu a fost aprobat de consilierii locali

Proiectul de lege prinvind reconversia proiectului imobiliar cartierul Tineretului in cel mai mare parc fotovoltaic din tara nu a trecut de votul consilierilor locali, dupa ce sase dintre acestia s-au abtinut si un consilier a votat impotriva.
Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia sa intruneasca doua treimi dintre voturile celor prezenti. Principalul motiv pentru care consilierii opozitiei au refuzat sa voteze proiectul a tinut de unele suspiciuni privind legalitatea acestuia. Potrivit primarului Sorin Apostu, proiectul va fi modificat si va fi pus pe ordinea de zi in urmatoarele sedinte de consiliu local.
Elementul principal al proiectului se referea la ceea ce Primaria va primi in urma punerii in functiune a acestui parc. Obligatia de predare a locuintelor va fi transformata in energie electrica care va fi folosita pentru a alimentarea sistemului de iluminat public din oras si alte unitati din subordinea primariei, precum Spitalul Municipal. Obligatia totala catre municipalitate se constituie in 30% din energia produsa timp de 49 de ani, dar nu mai putin de un total 170.000 MWh (3.500 de MWh pe an). Este echivalentul a 17.850.000 de euro, la un pret al energiei electrice de 105 euro/MWh. Din cele 203 hectare, aproximativ 5,1 hectare ramaneau cu destinatia de ansamblu de locuinte, respectiv zona care este actual reglementata urbanistic.
De asemenea, ar fi trebuit sa se aprobe si modificarea actelor constitutive referitor la transmiterea partilor sociale de la SC Polus Real Estate SRL la SC Green Energy Napoca SRL si numirea reprezentantului Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca in consiliul de administratie al Claudiei Maier
„Eu am mari retineri legate de legalitatea proiectului. Daca domnul primar si executivul Primariei vor sa-si asume acest proiect, e in regula, sa o faca, insa noi ne vom abtine”, a mentionat Remus Lapusan, consilier PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *