Neamtul importa zimbrii englezilor

0
638
Neamţul importă zimbrii englezilor
Neamtul importa zimbrii englezilor
Neamtul importa zimbrii englezilor

In luna aprilie, la Parcul Natural Vanatori vor ajunge sase femele de la gradini zoologice din Anglia. In prezent, turma care traieste in libertate prin paduri numara 11 membri.

Numarul zimbrilor pusi in libertate din padurile Neamtului va creste in luna aprilie cu inca sase exemplare. Conducerea Parcului Natural Vanatori Neamt a facut demersuri pentru un import de zimbri din Anglia, ce se va finaliza in cursul lunii acesteia cu transportul lor in Romania si punerea lor in libertate.

Inginerul Sebastian Catanoiu, directorul Parcului Natural Vanatori Neamt, a declarat ca vor fi aduse sase femele si ca de toate costurile se va ocupa fundatia mentionata. „Pe noi nu ne costa nimic, nici animalele, nici transportul lor din Anglia in Romania. Cand vor ajunge la noi le vom da drumul in zona unde s-au pus in libertate primele doua grupuri. Va fi un salt al numarului de femele. Fiind mai multe, cresc si sansele de a obtine pui. Daca totul iese asa cum ne-am planificat vor sta un timp in zona vaii Cracaului, iar dupa aceasta perioada petrecuta in tarc, vor fi eliberati alaturi de ceilalti“, a declarat Sebastian Catanoiu. Cele doua grupuri eliberate in 2012 si 2013 au ramas unite si sunt monitorizate permanent pentru a se obtine date despre felul in care se acomodeaza, ce refugii prefera si unde se deplaseaza. Daca in 2012 s-au mentinut in limita unei intinderi de 2.000 de hectare, in 2013 au explorat 5.000 hectare, iesind din valea Cracaului, spre valea Agapiei. In prezent, turma numara 11 membri in libertate, printre care se gasesc si doi vitei veniti pe lume in libertate.

„Momentan in tarcul de aclimatizare sunt 17 zimbri, 11 zimbri in libertate si 6 zimbri sunt la dispozitia vizitatorilor in gradina zoologica Dragos Voda. Pe viitor asteptam sa inceapa ciclul de finantare 2014-2020, pentru a putea duce mai departe ceea ce am inceput“, a mentionat directorul Parcului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.