Necesitatea unei educatii ecologice

mediuPeste 10 ani am predat teatru pentru copii si tineri in orasul Giurgiu. Deoarece cred in necesitatea unei educatii ecologice am incercat sa implic si elevii in diverse actiuni astfel incat sa invete ceva si sa se distreze in acelasi timp.
Impreuna am participat la numeroase actiuni organizate de Ziua Pamantului, Ziua Dunarii si Ziua Mediului Inconjurator : distribuire de pliante informative gratuite, spectacole, concurs de ikebana, concurs de poezii cu tema „Natura” – si multe alte activitati de gen ce au fost organizate de diverse institutii din oras. O sa-mi permit sa atasez niste fotografii care va vor distra si va vor da idei in acelasi timp. Una dintre ele este cea realizata la finalul unei actiuni de Ziua Pamantului cand elevii au distribuit fluturasi informativi, costumati in conformitate cu tema: in Poluare, in Nor, in Mac, in Iepure, Pamant etc. Au participat actiuni de binefacere gen la targuri de vanzare a jocurilor si jucariilor vechi, invatand astfel ca jucariile folosite de ei pot fi interesante pentru alti copii dar si ca pot face un bine Pamantului economisind energia utilizata pentru crearea unei noi jucarii numai pentru ca ei arunca una veche. De altfel, banii stransi au fost utilizati de Crucea Rosie in folosul copiilor bolnavi. La targ au vandut si coifuri confectionate din afise vechi, confetti realizate din ambalaje de ciocolata sau flori miniaturale realizate din poleiala, aratand astfel ca hartiile vechi pot avea si alte utilizari. Anexez o fotografie si de la un targ.
Cu prilejul Zilei Pamantului am realizat cu sprijinul Primariei Giurgiu o Parada din deseuri textile. De altfel si unele costume sunt realizate din resturi textile si acest lucru nu a impedicat in realizarea unor excelente momente teatrale pe scena. Nu numai elevii ci si spectatorii au inteles ce se poate face din diverse resturi textile. Veti vedea o Tiganca si poza unui joben.
Tot din resturi textile se pot realiza jucarii. Ciorapelul si Mingea Jucausa sunt 2 dintre papusile care au incantat copiii din multe gradinite si chiar din orasul Ruse (din Bulgaria).
Sunt convinsa ca nu v-am plictisit desi ar mai fi multe de spus despre tot ceea ce poate fi facut astfel incat sa invatam copiii sa fie mai responsabili in ceea ce priveste mediul inconjurator, fara sa plictisim ci imbracand totul in forme amuzante si jucause.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *