Nemirschi a sfatuit-o pe Udrea sa continue proiectele de mediu incepute, inclusiv „Rabla 3 in 1”

Fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, a discutat vineri cu actualul ministru interimar, Elena Udrea, despre o lista de proiecte asumate de guvernul Boc, si a sfatuit-o sa le continue, printre acestea numarandu-se si programul „Rabla 3 in 1”.rabla

„In 45 de zile (de interimat n.r.) nu poti face foarte multe, [dar] important este sa nu se opreasca derularea proiectelor. I-am sugerat ministrului Elena Udrea sa fie foarte atenta la ceea ce ne-am asumat, in special proiectul Rabla 3 in 1, pentru care am pregatit deja ordinul de ministru, care trebuie semnat dupa apartia legilor asumarii in Monitorul Oficial”, a precizat Nemirschi dupa ce i-a predat mandatul Elenei Udrea.

El a mentionat ca a colaborat bine cu Udrea in proiectele anterioare si a mentionat ca a sfatuit-o sa continue programele asumate de Romania prin tratatul de aderare, „astfel incat sa nu existe voci care sa ne acuze ca nu ne-am facut bine treaba”.

„Trebuie sa recunosc ca doamna ministru a facut unele corelatii intre Ministerul Turismului si Ministerul Mediului, care tin de dezvoltarea turismului. In perspectiva, veti constata ca una dintre sansele Romaniei care trebuie exploatata este turism intr-un mediu curat”, a mai spus Nemirschi.

„Discutiile au decurs foarte bine. Ministerul Mediului e unul dintre cele mai grele din guvernul Romaniei pentru ca nu se ocupa numai de gunoaie si de taxa auto. Corelatiile trebuie facute cu ceea ce inseamna dezvoltare durabila si au legatura cu investitii in toate domeniile”, a explicat Nemirschi.

In plus, Romania si-a asumat unele angajamente in momentul aderarii la Uniunea Europeana, pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit, „iar asta nu se opreste odata cu schimbarea ministrului”.

Nemirschi a concluzionat ca „[va] iesi cu doua cutii (cu lucrurile personale n.r.) si [va] merge la congresul de partid (al PSD n.r.)”.

In cabinetul lui Nicolae Nemirschi figurau 12 functionari, iar in cabinetul secretarului de stat Doru Laurian Badulescu, sustinut de PSD, „3-4” functionari, potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului, acestia urmand sa plece, potrivit declaratiilor ministrului interimar, Elena Udrea.

In mandatul fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, figurau doi secretari de stat, respectiv Dan Carlan, din partea PD-L, si Doru Laurian Badulescu, sustinut de PSD.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *