Nemtii fac masuratori la parcul eolian din Schela

Nemtii fac masuratori la parcul eolian din Schela
Nemtii fac masuratori la parcul eolian din Schela

Reprezentantii firmei germane care va face la Schela un parc de eoliene au ajuns in Gorj pentru a face masuratorile topografice. Nemtii vor sa investeasca in Gorj si pana la sfarsitul acestui an sa dea energie in sistem. Singura conditie pusa de investitorii straini este ca Drumul Judetean  Schela-Vulcan, ce trece si prin zona in care vor fi amplasate eolienele, sa devina practicabil.

Reprezentantii firmei nemtesti vor sta in Gorj cateva zile, timp in care vor merge cu primarul Aristide Serbanescu si cu reprezentantii Primariei Schela in zona unde va functiona parcul eolian pentru a fi facute masuratorile topografice. „Nemtii au venit in Gorj sa faca masuratorile topografice. Nu stiu exact cand incep lucrarile , dar le mai trebuie cateva autorizatii. Este cert faptul ca pana pe 31 decembrie trebuie sa dea energie in sistem. Este bine ca vin sa investeasca in Gorj si ca proiectul lor devine realitate. Au tot venit sa vada zona, dar cand a fost sa puna in practica proiectul nu au mai pus piciorul in Schela”, a declarat Aristide Serbanescu.

Primaria Schela ar castiga bani frumosi

Nemtii au nevoie de aproximativ 700 de hectare de teren, pe care il vor lua de la obstile Schela, Plesa si Gornacel si 27 de hectare de la Consiliul Local. In prima faza se vor amplasa 25 de turbine, insa parcul se va dezvolta pana la 60 de eoliene, care fiecare ar produce 3 MWh. Investitia este de 150 de milioane de euro, iar primaria ar castiga anual din impozitul pentru o turbina 18.000 de euro. La acest impozit se mai adauga si taxa pentru autorizatie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente