Nicio oferta de nava pentru proiectul de gestionare a deseurilor din Delta Dunarii

Nicio ofertă de navă pentru proiectul de gestionare a deşeurilor din Delta Dunării
Nicio oferta de nava pentru proiectul de gestionare a deseurilor din Delta Dunarii
Nicio oferta de nava pentru proiectul de gestionare a deseurilor din Delta Dunarii

Consiliul Judetean Tulcea a inceput corespondenta cu potentialii furnizori de nave pentru achizitia unui mijloc de transport a deseurilor din Delta Dunarii in zona de terasa a judetului, dupa ce ultimele doua licitatii organizate in acest scop nu au avut niciun ofertant.

„Contractul pentru realizarea navei in cadrul proiectului ‘Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Tulcea’ a fost de doua ori scos la licitatie, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, purtam o corespondenta cu potentialii furnizori pentru a ne comunica punctul de vedere referitor la documentatie pentru a o corecta si achizitiona o nava”, a declarat managerul proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Tulcea”, Mariana Olariu.

Reprezentanta CJ a mai spus ca din cele 12 contracte de executie lucrari din cadrul proiectului finantat de Uniunea Europeana, pana in prezent au fost adjudecate sapte contracte. „Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat in decembrie 2013, dupa care au fost lansate cele 12 licitatii. In momentul de fata, sunt semnate sapte contracte, al optulea este in procedura de contestatie si urmeaza sa le lansam pe celelalte”, a mentionat Olariu.

In ceea ce priveste groapa de deseuri care urmeaza sa se amenajeze in Mihai Bravu, Olariu si-a exprimat speranta ca proiectul tehnic al acesteia sa se incheie pana la finele trimestrului in curs, astfel incat lucrarile de amenajare a acesteia sa demareze in perioada imediat urmatoare. CJ Tulcea a lansat miercuri proiectul „Sistem de management integrat al deseurilor din judetul Tulcea”, investitia fiind o continuare a proiectului demarat in urma cu aproape opt ani in cadrul caruia s-au achizitionat utilaje si mijloace de transport terestru al deseurilor si s-au amenajat statii de tratare a deseurilor in orasele Macin si Sulina. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu si are o valoare totala de de 108.904.821 lei, fara TVA. Finantarea neeligibila nerabursabila asigurata din fonduri europene si guvernamentale este de 97.753.522 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *