Nissan SUV “clean diesel” pe cutie automata, din primavara lui 2010

Nissan X-Trail Clean-dieselCei de la compania japoneza de automobile Nissan au declarat luni, 22 iunie, ca vor lansa productia de SUV (vehicul sport-utilitar)-uri “X-Trail” avand cutie de viteze automata, echipate cu motor “clean diesel”, care reduce drastic nivelul oxizilor de azot din gazul de emisie.

Acestea vor fi scoase spre vanzare in Japonia incepand cu primavara lui 2010. Pana in prezent, automobilele Nissan cu motor clean diesel erau disponibile doar echipate cu cutie de viteze manuala. Obiectivul este cresterea vanzarilor pe piata mainstream din Japonia a masinilor ce au cutie automata.
Clean diesel este un motor care diminueaza considerabil substantele granulate si oxizii de azot emise, considerate drept cauza a ploilor acide si corespunde cu noile reglementari ale anului 2009 privind emisiile de gaze. Este folosit de modelul Nissan X-Trail pe cutie manuala, lansat pe piata in septembrie 2008. Conform reducerilor de taxe din aprilie 2009, pentru automobilele ecologice, taxa pentru masa autoturismului si de achizitionare sunt eliminate complet. Pana acum, vanzarile automobilelor “clean diesel” Nissan X-Trail se mentin la un nivel de doua ori mai mare decat obiectivul lunar, in total fiind achizitionate aproximativ 2500 de masini.

Sursa: Asahi

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente