Nivelul marii a crescut cu un metru in acest secol

0
349
Extracţia masivă de apă din subteran poate explica creşterea nivelului apelor marine, înregistrată în ultimele decenii

Previziunile privind incalzirea globala au fost optimiste, caci nivelul marii a crescut cu aproape un metru in acest secol, au avertizat doi cercetatori germani.
cresterea nivelului marii
Hans Jochim Schellnhuber conduce Institutul Postdam in cercetarea efectelor incalzirii globale si Jochem Marotzke, meteorolog, au declarat ca previziunile privind cresterea apei, conform datelor ONU, de la 18 centimetri la 59 centimetrii, au fost depasite.
„Trebuie sa ne asteptam ca nivelul marii sa creasca cu un metru in acest secol?”, a declarat Schellnhuber la Berlin. Acesta a mai declarat ca planurile internationale de limitare a cresterii temperaturii globale cu 2 grade Celsius pana la sfarsitul secolului isi vor atinge scopul, in principal, prin limitarea emisiilor de dioxid de carbon, numai cu eforturi considerabile.
Schellnhuber, consilier oficial al cancelarului german Angela Merkel, a criticat datele publicate in raportul interguvernamental(IPCC), privind incalzirea globala. Continutul acestui raport se bazeaza pe date prelucrate in 2005, iar de atunci cantitatea de gheata topita s-a dublat sau chiar s-a triplat.
Schellnhuber a acuzat ca 20% din cantitatea de gheata topita in Groelanda se datoreaza emisiilor de dioxid de carbon provenite din prelucrarea carbunelui in China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.