Nivelul prafului din Timisoara, motiv de disputa intre primarie si prefectura

0
397

Dupa ce primarul i-a atras atentia reprezentantului Guvernului in teritoriu ca nivelul de praf este depasit din cauza soselei de centura, prefectul Mircea Bacala vine cu propria varianta: depasirile de praf nu sunt cauzate de lucrarile la centura, ci de cele de la podul din Calea Sagului.nivel praf

Prefectul sustine ca se bazeaza pe datele Agentiei pentru Protectia Mediului Timis. „Au fost depasiri ale zonelor din Calea Sagului si nu de pe Calea Aradului asa cum domnul primar incearca sa spuna ca din cauza inchiderii tronsonului, de fapt din cauza centurii de ocolire a orasului creste poluarea pe Calea Aradului. Daca pe Calea Aradului s-a mentinut in limitele normale graficul de poluare in Calea Sagului a fost depasit si de 200 de ori”, spune Mircea Bacala, prefectul de Timis.

Declaratiile facute de prefect sunt sustinute si de datele Agentiei pentru Protectia Mediului Timis. Astfel, de la inceputul anului si pana in prezent se poate observa un numar mai mare de depasiri ale nivelului de praf in Calea Sagului, in comparatie cu Calea Aradului, sustin cei din conducerea Agentiei.

„La statia TM 1, din Calea Sagului am inregistrat, in anul 2010, 43 de depasiri ale nivelului maxim admis, iar pe Calea Aradului am inregistrat 23 de depasiri”, a declarat Alina Caluseru, director Agentia pentru Protectia Mediului Timis.

Pentru a stopa problema, care, practic, face sa se aleaga praful de programul de curatare al aerului si eliminare a poluarii, prefectul de Timis cere primariei urgentarea lucrarilor la podul din Calea Sagului.

„Dansul din nou vorbeste in necunostina de cauza. Este o lucrare care este in executie in termen, nu e o lucrare finalizata care a fost redeschisa”, a declarat Flavius Boncea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Disputa intre primarie si prefectura cu privire la depasirea nivelului de praf din oras a inceput ieri, dupa ce primarul Gheorghe Ciuhandu i-a trimis o scrisoare deschisa lui Mircea Bacala in care ii atragea atentia asupra faptului ca daca centura nu va fi redeschisa, municipalitatea nu va putea respecta promisiunile fata de Comisia Europeana. Mai exact, nu va putea reduce nivelul de praf din oras.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.