Cel mai sarac oras din Vrancea va avea parc eolian de 100 de milioane de euro

0
283
Ministerul Economiei a semnat contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde

Cel mai sarac oras din Vrancea, Marasesti, va beneficia de o investitie de 100 de milioane de euro intr-un parc eolian. Primaria a incheiat deja contractul cu firma care va instala cele 40 de turbine si spune ca proiectul va contribui la dezvoltarea comunitatii.energie verde

Construirea parcului eolian va aduce anual la bugelul Primariei Marasesti 100.000 de euro timp de 25 de ani. In plus primaria va primi lunar 1% din valoarea energiei electrice produse si livrate. Investitia se va realiza pe 430 de hectare iar puterea instalata a parcului va fi de cel putin 80 de megawati.

„Importanta este pe urma constructia care se va realiza, vor crea locuri de munca pe plan local. Nu Inseamna numai montarea turbinelor. Vor trebui realizate retele de energie electrica, statii de transformare. Toate astea vor costa si vor aduce si beneficii prin taxe si impozite la bugetul local”, a declarat Constantin Vlase, primar Marasesti.

Localnicii din Marasesti spun ca ideea este buna dar unii dintre ei sunt sceptici ca va fi pusa in practica.

„Mai ales ca este o zona defavotizata, bineinteles ar fi un sprijin enorm. Mai ales pentru tineret care mare majoritate face naveta spre alte zone. Totul este sa se faca sa nu fie numai vorbe”, spune un localnic.

Potrivit autoritatilor locale, construirea parcului eolian va ajuta la dezvoltarea orasului, in special la modernizarea infrastructurii si va ajuta agentii comerciali sa se dezvolte.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.