Noi reguli pentru colectorii de fier vechi

Noi reguli pentru colectorii de fier vechi
Noi reguli pentru colectorii de fier vechi

Primarul municipiuluiMangalia, Cristian Radu, s-a intalnit cu agentii economici care detin centre de colectare a fierului vechi, pentru a discuta despre identificarea unor solutii comune impotriva furturilor de materiale feroase.In cadrul dezbaterii, edilul orasului a precizat ca societatile colectoare defier vechi care functioneaza ilegal vor fi inchise, in timp ce firmele autorizate trebuie sa respecte regulamentul stabilit de CL privind activitatea acestora. La intalnirea cu reprezentantii celor saptefirme autorizate in colectarea deseurilor feroase, primarul Cristian Radu a mentionat ca, in baza unei hotarari locale care reglementeaza activitatea acestora, proprietarii centrelor trebuie sa asigure acoperirea contravalorii obiectelor metalice furate, proprietate publica a municipiului Mangalia.

La randul lor, agentii economici spun ca, in ceea ce priveste furturile capacelor de canalizare, a cablurilor si panourilor electrice, ei sesizeaza organele competente. Cativa dintre consilierii locali prezenti la intalnire au avansat ideea conform careia agentii economici colectori de fier vechi ar trebui sa se constituie intr-o asociatie si impreuna cu municipalitatea sa contribuie in mod activ la depistarea furturilor.

„Sunt sigur ca 80% dintre dumneavoastra sunteti beneficiarii acestor metale sustrase, iar municipalitatea aloca bani de la bugetul local pentru acoperirea pagubelor. Este deja a treia oara, in ultimele zece luni, de cand inlocuim cablurile electrice furate, ceea ce a reprezentat un efort bugetar de 100.000 de lei”, a precizat edilul Mangaliei. Primarul a mai afirmat ca, intr-o proxima sedinta a CL, se va modifica regulamentul privind colectarea si valorificarea metalelor feroase pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia. In aceeasi zi, edilul a avut o alta intrevedere cu agentii economici care detin active in zona plajelor de pe cordonul Saturn-Venus. Potrivit unui proiect de dezvoltare turistica, municipalitatea a prezentat agentilor economici un plan de modernizare a spatiilor detinute, pe care sa il puna in aplicare, pana la 1 iunie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente