Norica Nicolai sare in apararea Adinei Valean: Salut orice dezbatere pe orice tema de interes public, oricat ar fi de controversata

  0
  276

  Gestul eurodeputatei Adina Valean de a organiza o dezbatere despre proiectul Rosia Montana impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, a fost salutat de Norica Nicolai, liderul delegatiei liberale din Parlamentul European.Norica Nicolai

  „In calitate de vicepresedinte al PNL si lider al delegatiei liberale din Parlamentul European, salut orice dezbatere pe orice tema de interes public, oricat ar fi ea de controversata, si cred in diversitatea opiniilor ca singura sursa a gasirii unor solutii coerente si benefice pentru fiecare individ si pentru comunitati in general. Din acest punct de vedere, diversitatea opiniilor exprimate, a argumentelor cu care au fost sustinute, sunt un bun castigat al intalnirii de astazi din Parlamentul European”, se arata intr-o declaratie de presa remisa marti de Norica Nicolai.

  Potrivit liderului delegatiei liberale din Parlamentul European, parlamentarii europeni, lucrand in Comisii de specialitate, „au dreptul sa organizeze evenimente pe domenii relevante de activitate, iar preocuparile legate de minerit sunt in vizorul comisiei ITRE (Industrie si Energie) din Parlamentul European”. In acest context, se arata in declaratia de presa, „evenimentul de marti a avut ca tema de dezbatere „A face din Europa un lider in exploatarea responsabila si sustenabila” si in subsidiar proiectul Rosia Montana, care figureaza ca subiect pe agenda publica din Romania”.

  „Doresc sa precizez ca deciziile cu privire la realizarea proiectului Rosia Montana se iau in Romania si nu la Bruxelles. Totodata, salut orice dezbatere publica ce are ca obiect o informare corecta si completa a opiniei publice”, se precizeaza in finalul declaratiei de presa.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.