O noua solutie pentru incalzirea globala: Un material care absoarbe moleculele de dioxid de carbon

NOTT-300

Cercetatorii britanici au creat un nou material care ar putea sa rezolve mai multe probleme ale proiectelor care se lupta cu incalzirea globala. Inventia absoarbe moleculele de carbon emise de centralele electrice, relateaza Reuters.

Materialul, care este compus din nitrat de aluminu, materiale organice ieftine si apa, nu este toxic si are nevoie de foarte putina energie pentru a retine carbonul. Aceasta metoda de combatere a poluarii  nu a fost inca testata la nivel mare, iar experimentele efectuate pana acum au aratat ca precendentii compusi creati pentru absorbtia carbonului poluau, la randul lor, atmosfera.

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca noul produs, numit NOTT-300, nu va intampina aceste probleme.

“Cred ca inventia poate fi vazuta ca o revolutie”, a spus Sihai Yang, de la Universitatea din Nottingham, adaugand: “Materialul nu este toxic si nu are nevoie de incalzire pentru a-si face treaba. Are un potential promitator in ceea ce priveste combaterea poluarii, dar si din punct de vedere economic”.

Materialul poate sa retina gaze daunatoare, precum dioxidul de sulf, permitand altor substante, precum hidrogenul, metanul si oxigenul sa treaca prin el. Mai multe companii s-au aratat deja interesate de acest produs.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente