Nou sistem IBM de prognozare solara si eoliana

Nou sistem IBM de prognozare solara si eoliana
Nou sistem IBM de prognozare solara si eoliana

Solutia avansata combina big data analytics si tehnologie de modelare meteo pentru a indica capacitatea individuala a turbinelor eoliene

Aceasta va permite centralelor sa integreze o cantitate mai mare de energie regenerabila in reteaua de energie electrica, ajutand la reducerea emisiei de carbon si imbunatatind, in acelasi timp, in mod semnificativ energia alternativa pentru consumatori si companii.

Solutia numita “Hybrid Renewable Energy Forecasting” (HyRef), utilizeaza capabilitati de modelare a prognozei meteo, tehnologii avansate de imagistica a norilor si camere de scanare a cerului pentru a monitoriza miscarile norilor, in timp ce senzorii de pe turbine monitorizeaza viteza, directia si temperatura vantului. Atunci cand sunt utilizate impreuna cu tehnologie analytics, solutia bazata pe asimilare de date poate realiza prognoze meteorologice locale foarte exacte in cadrul unui parc eolian, cu pana la o luna in avans, sau la fiecare 15 minute.

Prin intermediul previziunilor meteorologice locale, HyRef poate prevede performanta individuala a fiecarei turbine eoliene si cantitatea de energie regenerabila produsa. Acest nivel de perceptie va permite institutiilor sa gestioneze mai bine natura variabila a energiei eoliene si solare, precum si sa obtina o statistica mai precisa asupra cantitatii de energie electrica care poate fi redirectionata sau stocata in retelele electrice. De asemenea, companiile de energie electrica vor integra usor alte resurse conventionale, precum carbunii si gazul natural.

Solutia Hybrid Renewable Energy Forecaster reprezinta progresul tehnologiei de modelare meteo, rezultat dintr-o alta inovatie remarcabila: Deep Thunder. Dezvoltat de IBM, Deep Thunder asigura o rezolutie de inalta performanta, mini-prognoze meteo pentru regiuni de mici dimensiuni – pornind de la o zona metropolitana, pana la un stat intreg – oferind informatii precise la nivel de kilometru patrat. Atunci cand sunt utilizate date business, acesta poate ajuta companiile si guvernele sa creeze servicii dedicate, sa modifice traseul si sa implementeze echipamentul – pentru a minimaliza efectele evenimentelor meteorologice majore prin reducerea costurilor, imbunatatirea serviciilor si chiar prin salvarea de vieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *