Nou targ international pentru energii regenerabile si eficienta energetica in Europa de Sud-Est

RENEXPO® South-East Europ 2008
19. – 21.11.2008, Sala Palatului, Bucuresti, Romania

Renexpo

In regiunea sud-est a Europei si mai ales in Romania, odata cu intrarea acesteia in UE, trebuie luate masuri pentru reducerea semnificativa a emisiei de CO2 pana in anul 2020 si obtinerea a 20 % din necesarul de energie din resurse energetice regenerabile. Acest lucru a dus la o crestere a semnificatiei energiilor regenerative si a technologiilor eficiente din acest domeniu.

RENEXPO® South-East Europe 2008 aduce pentru prima data la Bucuresti multiplicatori si persoane ce actioneaza in zona de sud-est a Europei. Evenimentul ce va reuni un numar mare de persoane va avea loc intre 19. – 21.11.2008, la Sala Palatului. Cei aproximativ 50 de expozanti asteptati – producatori, planificatori, furnizori de energie, experti din cercetare si dezvoltare, institutii, medii, ministere si autoritati – vor prezenta celor in jur de 1500 de vizitatori de specialitate intregul domeniu al energiei regenerative si al eficientei energetice.

In cadrul targului vor avea loc congrese de specialitate pe teme precum biocombustibil, energie obtinuta din deseuri, geotermie, eficienta energetica, finantare si promovare, energie eoliana. Aproximativ 400 de oameni de specialitate din politica, economie, institutii si medii se vor informa despre intrebari juridice si de finantare, tehnologii si moduri de folosire a acestora, noi rezultate obtinute din cercetare, precum si viitoare dezvoltari in domeniul marketingului si a strategiilor de implementare.

Tara din sud-estul Europei, cu o suprafata de 238.391 km2 si aproximativ 22,3 milioane de locuitori, ascunde un potential nefolosit de energii regenerabile. Surse de energie precum biomasa, apa geotermala, energia solara, a apei si a vanului, reprezinta un potential important atat pentru producerea curentului electric, cat si pentru incalzire. Un potential demn de luat in vedere este cel din domeniul folosirii energetice a biomasei, in special folosirea deseurilor agricole si a lemnului.

Se astepta ca Romania sa trimita impulsuri clare intregii piete din zona Europei de Sud-Est. Tarile vecine precum Ungaria, Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia, Rusia si Georgia vor fi, de asemenea, incluse in conceptul targului.

D-ra Avena Gall-Tamas, directoarea S.C. REECO RO Expozitii S.R.L. cu sediul in Bucuresti, in calitate de organizator al targului, a declarat: „RENEXPO® South-East Europe 2008 in Bucuresti este un „must” si pentru reprezentantii tarilor din vestul Europei care cauta usa spre o intrare de succes pe viitoarea piata regenerativa din sud-estul Europei”.

Maimulte detalii pe adresa www.renexpo-bucharest.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente