Elemente de referinta la deschiderea RENEXPO South-East Europe 2008

renexpoDirectivele UE nu sunt singurul motiv pentru care subiectul energiei regenerebile a luat amploare in Romania. O buna modalitate de a va informa in prealabil asupra eficientei energiei si generarii energiei electrice si a caldurii cu impact redus asupra mediului va ofera targul RENEXPO® South-East Europe 2008 in perioada 19 – 21.11.2008 desfasurat la Sala Palatului Bucuresti.

Potrivit asteptarilor, interesul atat din partea expozantilor nationali cat si internationali s-a dovedit a fi foarte mare. Procentul expozantilor internationali din 8 tari europene, se situeaza la 46%. Interesul se afla intr-o continua crestere, zilnic inscriindu-se noi expozanti pentru ultimele locuri ramase libere.

In timpul celor trei zile de targ vizitatorilor le vor fi prezentate numeroase noutati si multe alte lucruri referitoare la incalzire, generarea energiei elecrice si eficienta in constructie si renovari de catre 50 de expozanti din toata Europa.

Astfel firma TEGOLA ROMANIA SRL prezinta tigle foto-voltaice care pot fi intercalate in diverse acoperisuri. Aceste tigle asigura o productie ridicata de energie, chiar daca sunt amplasate pe fatade sau acoperisuri plane. Pe langa aceasta sunt rezistente la inghet, se curata singure si sunt nereflectorizante.

In domeniul energiei eoliene, firma SME Consult Ltd. planuieste un model de stalp anemometru si diversi senzori care sunt conectati la un „mini-tower” .

Societatea AGIMUS GmbH, care a preluat conducerea unui proiect de cercetare european, in domeniul energiei regenerabile, si a carui scop este aplicarea cercetarii din domeniul mediului inconjurator din punct de vedere a posibilitatilor de folosire a cogenerarii din biogaz in Romania, isi prezinta proiectul.

Printre expozanti se numara si producatori de rang mondial precum si lideri de piata, printre care GE Energy, numarul unu in sectorul motoarelor pe baza de gaz, generatoare de energie electrica construite in forma de container si centrale termice compacte pentru generarea energiei.

Un alt punct de referinta sunt Congresele internationale de nivel inalt cu referenti celebri, care au loc in parelel cu targul. Astfel, la prima „Conferinta internationala – Bioenergia in Romania” vor tine discursuri printre altii Dr. Heinz Kopetz, Presedintele AEBIOM (Asociatia Europeana de Biomasa), Josef Plank, Presedintele Asociatiei Austriece a Biomasei, Dietmar Hagauer de la Agentia Energiei din Austria, Mihai Brasoveanu de la Agentia Energetica Daneza Danish Carbon si Bagi Zoltan de la Asociatia pentru Biogaz din Ungaria.

Romania este reprezentata de Corneliu Radulescu, Vicepresedintele ARCE – Agentia Romana pentru Conservarea Energiei, Benone Velcescu, Consilier al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Nicolae Sdrula, Vicepresedintele Asociatiei Romane a Biocombustibilului si multi altii.

Chiar si la ceremonia de deschidere vor fi prezenti multi demnitari romani importanti. Astfel si-au anuntat deja prezenta Tudor Constantinescu, Presedintele Agentiei Nationale pentru Conservarea Energiei si Iulian Iancu, Presedintele Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei.

In primavara anului 2009, intre 26. – 28.03.2009 , mergem mai departe cu targul international pentru Energii regenerative si Eficienta energetica ENREG ENERGIA REGENERABILA®, din Arad. „Orasul Arad nu este doar sediul echipei romanesti REECO, ci si detinatorul celui de-al treilea mare centru de targuri din Romania. Arad este si o locatie accesibila, aflandu-se in Romania aproape de Ungaria si Serbia”, a afirmat delegata REECO a Romaniei, Avena Gall-Tamas, cu ocazia deschiderii biroului REECO din Arad saptamana trecuta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente