Noua misiune NASA: Statia Spatiala Internationala

PamantulNASA a lansat naveta spatiala Atlantis. Misiunea e simpla: sa elibereze parti pentru ca Statia Spatiala Internationala (SSI) sa ajute la intretinerea acestui proiect costisitor. Echipamentul consta in „giroscoape, cisterne cu amoniac si alte echipamente esentiale” pentru SSI.

Statia Spatiala Internationala va intra intr-o noua faza a existentei cand nava spatiala Atlantis se va retrage. Pensionarea ei va avea loc anul viitor sau in 2011. Efortul global de aprovizionare a SSI va incepe sa apese asupra Rusiei.
Urmatorul pas reincepe in Statele Unite cu o tehnologie mai elaborata care consta in „Racheta Ares 1 si Vehiculul de Explorare a Echipei Orion”.
Bugetul alocat anual acestor tipuri de proiecte din Statele Unite este de 18 miliarde de dolari. Cu toate ca SSI este costisitoare, datorita transparentei de care da dovada NASA, se va impartasi cu siguranta ceea ce s-a invatat din experientele din spatiul cosmic si ce tehnologie s-a dezvoltat.

Proiectul pentru SSI reprezinta un miracol al ingineriei si al imaginatiei umane si a adunat laolalta natiuni cu scopul de a contribui la avansarea rasei umane in spatiu, de a explora si a studia pentru binele global. De vreme ce SSI a avut succesul de a reuni natiunile, NASA ar trebui sa fie si negociatorul pentru solutionarea atmosferei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *