Noua politica agricola comuna a UE pune accent pe subventiile directe si pe culturile ecologice

Noua politica agricola comuna a UE pune accent pe subventiile directe si pe culturile ecologice
Noua politica agricola comuna a UE pune accent pe subventiile directe si pe culturile ecologice

Potrivit comisarului pentru Agricultura, Dacian Ciolos, noua politica agricola comuna protejeaza biodiversitatea, calitatea apei si a solului si pune accent pe subventiile directe.

Strategia pentru perioada de pana in anul 2020 pune accent pe subventiile directe si pe culturile ecologice si, dupa cum transmite din Strasbourg, Iolanda Badilita, ii va avantaja pe tinerii fermieri

Odata cu intrarea in vigoare a noilor reglementari, vor putea accesa fonduri agricole doar cei care dovedesc ca activitatea agricola pe care o desfasoara contribuie substantial la veniturile generale.

“Platile directe vor fi rebalansate si indreptate catre grupurile tinta. Prin masurile pentru protectia mediului, politica agricola comuna va proteja biodiversitatea, calitatea apei si a solului, fapt care va contribui la o dezvoltare pe termen lung a agriculturii, pentru conservarea securitatii alimentare”, a spus comisarul pentru agricultura, Dacian Ciolos, facand referire la faptul ca acordul adoptat prevede ca 30% din platile directe catre statele membre vor putea fi accesate doar daca masurile finantate includ si proceduri de protectie a mediului.

Fermierii, care au varste de pana la 41 de ani si isi incep activitatea in agricultura cu 25 pana la 90 de hectare, vor primi cu 25% mai mult plati directe.

In schimb, fermele mari, catre care sunt directionate sume de peste 150.000 de euro, vor avea o reducere de 5% pentru sumele care depasesc acest prag.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente