Noul cod silvic va fi propus, in cel mult o luna, spre aprobare Guvernului

Noul cod silvic va fi propus, in cel mult o luna, spre aprobare Guvernului
Noul cod silvic va fi propus, in cel mult o luna, spre aprobare Guvernului

Noul cod silvic va fi propus, in cel mult o luna, spre aprobare Guvernului, a declarat vineri ministrul Apelor, Padurilor si Pisciculturii, Lucia Varga, la Conferinta regionala “Arhitectura transfrontaliera a constructiilor”. Intrebata care este cel mai important obiectiv al mandatului sau, Lucia Varga a spus ca doreste sa puna “ordine in padurile Romaniei si sa nu se mai fure”, scrie Agerpres. “Pentru acest lucru avem in dezbatere codul silvic. (…) Am informatii ca sunt taieri necontrolate si defrisari nepermise de padure chiar cu complicitatea unor angajati de la inspectoratele silvice. Avem doua directii de actiune: controale si codul silvic”, a spus Lucia Varga.

Ea a precizat ca primele controale se vor face chiar la cei care trebuie sa faca controale, adica la inspectoratele silvice, in prezent avand loc la Ploiesti, efectuat de reprezentanti ai ministerului.

Pe de alta parte, prin dezbaterea publica ce se deruleaza in prezent la nivelul intregii tari, trebuie modificat cadrul legislativ, deoarece actualul cod silvic este “permisiv, nu impune sanctiuni drastice pentru furtul de lemn, nu stabileste reguli clare de administrare a padurilor si nu asigura o gestionare a micilor proprietati, peste 500.000, nepazite, la indemana hotilor. In cel mult o luna, proiectul codului silvic va fi depus la guvern spre aprobare”, a adaugat Varga.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente