Noul guvernator promite curatenie in Delta Dunarii

Grigore Baboianu a prezentat principalele obiective pe care si-a propus sa le realizeze. Prioritatile lui Baboianu se inscriu pe linia proiectelor demarate de Liviu Mihaiu si vizeaza braconajul, vanatoarea si pescuitul industrial din Delta.
liviu mihaiu
Liviu Mihaiu, demis saptamana trecuta din functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), i-a predat ieri stafeta fostului sau adjunct, Grigore Baboianu.

“Cred ca este un act de normalitate sa predai stafeta. Vreau sa va spun ca, dupa parerea mea, domnul Baboianu este o alegere potrivita pentru acest post”, a spus Mihaiu, afirmand ca refuza sa vorbeasca despre culisele politice ale schimbarii sale din functie.

La randul sau, Grigore Baboianu a declarat ca va continua proiectele demarate de predecesorul sau, proiecte ce vizeaza salubrizarea in Delta, pescuitul industrial, braconajul, vanatoarea si sistemul integrat de monitorizare.

“Datorita domnului Mihaiu a fost finalizat caietul de sarcini pentru sistemul integrat de management al deseurilor de pe teritoriul rezervatiei Deltei Dunarii. Va urma licitatia, care va implica si gasirea unui operator unic de salubritate pentru intreaga zona”, a spus guvernatorul Deltei, adaugand ca, pentru aceasta activitate, va fi nevoie de un milion de euro pe an.

Totodata, Baboianu sustine ca trebuie intarit sistemul de voluntariat in Delta, in vederea educarii populatiei: “Vreau sa sprijin foarte mult aportul ONG-urilor, care au expertiza demonstrata in domeniu”.

Fisa postului de guvernator, limitata

Atat Mihaiu, cat si Baboianu au criticat legea ce stabileste atributiile guvernatorului ARBDD. “Fisa postului guvernatorului Deltei este destul de limitata. Lipsesc actele care sa reglementeze activitatile de pe teritoriul Deltei, lipseste disciplina in activitatea economica, iar daca exista acte legislative, ele nu sunt puse in aplicare”, a afirmat Baboianu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente