Nu luati multivitamine daca aveti cancer

NU luati multivitamine daca aveti cancer

Desi se crede ca ofera protectie impotriva cancerului, aceste suplimente pot face mai mult rau decat bine

Pacientii cu cancer, in faze avansate isi pot sabota propriul tratament, fara sa-si dea seama, luand multivitamine care contin antioxidanti, avertizeaza omul de stiinta Jame Watosn, castigator al Premiului Nobel.

Suplimentele alimentare care contin antioxidanti ca vitamina A, C si E au fost pentru mult timp subiectul dezbaterilor, in ceea ce priveste rolul lor de a oferi protectie impotriva aparitiei cancerului. Insa, conform profesorului Watson, vitaminele respective pot face mai mult rau decat bine. Intr-o lucrare recenta a sa, omul de stiinta pretinde ca motivul pentru care cancerul in ultimele stadii nu mai poate fi tratat, este ca un nivel ridicat de antioxidanti anihileaza efectele chimioterapiei si radioterapiei.

Pentru oamenii sanatosi, antioxidantii sunt benefici, deoarece ataca radicalii liberi, protejand AND-ul. Dar de multe ori, tratamentele impotriva cancerului folosesc radicali liberi pentru a elimina celuele canceroase, iar antioxidantii le stopeaza actiunea.

,,Am aflat din nenumarate studii ca pe langa faptul ca suplimentele de antioxidanti nu lupta impotriva cancerului, nici nu previne aparitia cancerului la persoanele sanatoase si mai mult decat atat, in unele cazuri pot creste riscul aparitiei cancerului, a explicat profesorul Nic Jones, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *