Nutret si concentrate, pentru ca animalele salbatice sa treaca iarna cu bine

   Nutret si concentrate, pentru ca animalele salbatice sa treaca iarna cu bine
Nutret si concentrate, pentru ca animalele salbatice sa treaca iarna cu bine

Mai multi membri ai Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS), din Bals, au demarat, zilele trecute, procedura de hranire a animalelor campului, datorita precipitatiilor care au avut loc si care au periclitat speciile de caprior si iepure. S-a intervenit pe mai multe parcele din Bals si din comunele din jurul urbei de pe Oltet.

An de an, reprezentantii AJVPS din Bals asteapta iarna cu stocurile incarcate de furaje si concentrate in vederea protectiei faunei campului. Au existat si situatii in care iernile mult prea aspre au dus la moartea mai multor animale si pasari in raza de actiune a AJVPS, asa ca, de aceasta data, s-a incercat evitarea acestui tip de probleme.

In iarna dintre 2011 si 2012, gerul a rapus patru capriori si un mistret pe fondurile de vanatoare 18 (Iancu Jianu) si 17 (Calui).

„Ne-am pregatit din timp pentru aceasta iarna atat cu furajele necesare, cum ar fi fanul sau lucerna, dar si cu concentrate. Prima ninsoare nu ne-a luat prin surprindere, drept dovada am mers imediat in camp pentru a lua pulsul problemei si pentru a asigura nutret acolo unde este nevoie. Nu am intampinat probleme si sper sa nu intampinam nici de acum in acolo. Vrem sa evitam situatia de acum doi ani, cand gerul si precipitatiile au dus la moartea a cateva animale din camp. Iar la stocul de nutret si concentrate de care dispunem, nu cred ca vom avea vreo problema”, a declarat Dumitru Dinica, secretarul AJVPS Bals.

Venirea iernii mai aduce, pe langa problema lipsei de hrana a animalelor, si problema braconajului cu laturi si ogari. An de an au existat situatii de braconaj in zona Bals, iar, mai multa vreme, a fost acuzata o lipsa de cooperare intre AJVPS si Politia Bals. An de an, Dumitru Dinica acuza pasivitatea politiei, dar o implicare serioasa din partea jandarmeriei. De remarcat este ca in Bals, imaginea politiei a fost patata in repetate randuri de acuzatiile cu privire la braconaj la adresa unor politisti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente