Vaslui: Dezbatere publica pentru emiterea unui nou acord de mediu pentru Chevron

0
399
Umbra Chevron se mută deasupra Iaşiului
Vaslui: Dezbatere publica pentru emiterea unui nou acord de mediu pentru Chevron
Vaslui: Dezbatere publica pentru emiterea unui nou acord de mediu pentru Chevron

Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui va organiza o noua dezbatere publica pentru emiterea unui acord de mediu, al patrulea in judetul Vaslui, pentru compania Chevron, necesar amplasarii unei sonde de explorare a gazelor de sist in comuna Puiesti, informeaza Mediafax.

In acest sens, Agentia de Protectie a Mediului (APM) Vaslui va organiza o dezbatere publica, pe 19 decembrie, la caminul cultural din Puiesti, unde populatia isi va putea exprima opiniile cu privire la proiectul companiei petroliere.

„Societatea Chevron Romania Exploration and Production SRL Bucuresti a depus la sediul APM Vaslui raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul ?Lucrari de amenajare si foraj pentru sonda de explorare Puiesti?, documentatie ce poate fi consultata pana in ziua organizarii dezbaterii publice din 19 decembrie. Tipul deciziei posibile ce poate fi luata de agentie poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul APM Vaslui, Madalina Nistor.

Compania Chevron detine in judetul Vaslui trei acorduri de mediu pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Silistea (Pungesti), Popeni (Gagesti) si Paltinis (Bacesti). Deciziile au fost eliberate de APM Vaslui pe 18 iulie 2013, tot in urma unor dezbateri publice in resedintele celor trei comune.

Pentru locatia detinuta in localitatea Silistea, societatea a obtinut si autorizatie de construire pentru amplasarea sondei de explorare. Intentia companiei de incepere a lucrarilor de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata sonda s-a lovit insa de refuzul populatiei din zona.

Pe 16 octombrie, aproximativ 500 de localnici din comuna Pungesti au protestat in zona terenului detinut de Chevron. Cativa localnici au fortat cordonul format de jandarmi mobilizati la fata locului si au reusit sa ajunga in perimetrul in care nu aveau acces, oamenii acuzand ca au fost bruscati apoi de fortele de ordine.

Reprezentantii companiei Chevron si-au retras atunci specialistii de pe suprafata de teren detinuta la Silistea, fara ca acestia sa mai revina in zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.