Gazele de sist au incins spiritele activistilor de mediu la Mangalia

Gazele de sist au incins spiritele activistilor de mediu la Mangalia
Gazele de sist au incins spiritele activistilor de mediu la Mangalia

O prezentare organizata de Chevron si Consiliul Judetean Constanta la Mangalia a fost la un pas sa se transforme intr-o bataie generalizata. Totul a degenerat dupa ce activistii de mediu s-au luat la cearta cu reprezentantii Consiliului Local.

Intalnirea de joi era programata la ora 16.00 in sala de conferinte a unui local din Mangalia. La ea au venit doi profesori, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, consilieri locali, localnici si activisti de mediu din sudul litoralului. Aceasta este a sasea intalnire organizata de Chevron in localitatile din Judetul Constanta si este menita lamuriri aspectelor legate de prospectiuni, explorare si exploatare pentru gazele de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Prezentarea de joi insa nu a mai avut loc. Totul a pornit dupa ce cativa activisti le-au cerut profesorilor chemati de organizatori recomandarile necesare si informatii despre specializarea lor. Ezitarea celor in cauza i-a infuriat si mai tare pe activistii de mediu. Doi dintre ei au inceput sa vocifereze, iar tonul ridicat l-a enervat pe un consilier local. De aici si pana la primele imbranceli nu a mai fost decat un pas.

Au curs vorbele de ocara si instigarile la violenta. Cei mai agresivi dintre ei au fost despartiti de restul participantilor. Activistii de mediu au continuat apoi cu lozinci si au tinut sa le transmita organizatorilor ca nu au nevoie de actiunile Chevron in perimetrul Vama Veche – Adamclisi – Costinesti.

Incidentul de astazi de la Mangalia nu este unul singular. Activistii de mediu din sudul litoralului au participat la aproape toate intrunirile organizate de Consiliul Judetean Constanta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente