O campanie de avertizare asupra pericolului incalzirii globale

1
413

Scolile si cluburile copiilor participa, in acesta saptamana, la o campanie legata de incalzirea globala. ” Numai faptele conteaza” este motto-ul acestei campanii. Scopul este sa se faca cunoscut faptul ca fiecare gest pe care il face oricare dintre noi contribuie la reducerea efectului schimbarilor climatice: eu, tu, familia, autoritatile, municipalitatea, orasele, guvernele, oamenii de afaceri, tarile etc. Dar cuvintele nu sunt de ajuns. Avem nevoie de actiune. Aceste scoli au actionat. Multe dintre ele au plantat impreuna 300 000 de arbori in septembrie. Plantarea copacilor este o modalitate concreta de conbatere a efectului de sera produs de emisiile de gaze .
ENO- Environment Online
Campania impotriva schimbarilor climatice a inceput in noiembrie 2008. Scolile inregistrate au desfasurat activitati on line in multe limbi. Acestea au variat de la lucrari artisice, cantece, scenete, pana la articole si interviuri radiofonice, inclusive un chestionar pentru publicul larg. Toate aceste rezultate pot fi gasite pe website-ul nostrum in perioada camapaniei din aceasta saptamana.

Mascota oficiala pentru campanie este Broscuta Frank, o broasca ce lupta impotriva schimbarilor climatice. Campania va culmina pe 21 ianuarie cand mii de broscute vor marsalui pe strazi cerand oamenilor sa actioneze. Invazia broscutelor va incepe la amiaza in Oceania. Apoi, urmarind soarele, alte broscute isi vor face aparitia pe strazi in Asia, Africa si Europa. Apoi familia broscutelor se va raspandi in emisfera vestica.

1 000 de scoli si cluburi ale copiilor din peste 100 de tari iau parte la mars. Numele lor poate fi citit pe website-ul hartii campaniei. Aceasta campanie este organizata de ENO- Environment Online, o scoala virtuala pentru dezvoltare dezvoltare sustinuta , din Joensuu, Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.