O companie lituaniana este dispusa sa investeasca in utilizarea deseurilor animaliere in Republica Moldova

O companie lituaniana este dispusa sa investeasca in utilizarea deseurilor animaliere in Republica Moldova

O companie lituaniana este dispusa sa investeasca in utilizarea deseurilor animaliere in Republica Moldova. Discutii in acest sens au avut loc astazi, 9 februarie 2012, in cadrul unei intrevederi dintre ministrul Economiei, Valeriu Lazar, managementul unei companii ce activeaza in sfera de productie a ingrasamintelor din Lituania si presedintele Baltic Institute of Agrobusiness, Raimundas Lopata.

Reprezentantii companiei au comunicat despre intentia lor de a investi in Republica Moldova, mai exact, de a crea o fabrica pentru utilizarea deseurilor animaliere in Moldova, investitie ce ar duce la crearea aproximativ a 350 de noi locuri de munca.

“Este un sector aflat intr-o faza incipienta de dezvoltare, insa va asigur, ca avind experienta necesara, dar si dorinta de a investi in acest domeniu, ideea nu numai ca va prinde viata, dar va avea cu siguranta si succes” a declarat ministrul Lazar, citat de Serviciul de Presa al Ministerului Economiei.

In cadrul aceleasi intrevederi, au fost examinate si oportunitatile de investitii in Zonele Economice Libere, dar si in parcurile industriale din RM. Valeriu Lazar a precizat ca tara noastra este destul de competitiva din punct de vedere a atragerii investitiilor, referindu-se la regimul de comert asimetric cu UE, la  acordurile de comert liber cu tarile CSI si la regimul de comert liber cu tarile CEFTA.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente