O fetita de la o scoala din Sussex, Marea Britanie, a facut un test stiintific pentru a demonstra ca microundele nu sunt sanatoase. Testul sau este extrem de simplu.
Ea a fiert apa intr-un ibric pe aragaz, dar si intr-un recipient la microunde. Dupa ce s-a racit apa, ea a folosit-o pentru a uda doua plante identice si pentru a vedea daca exista vreo diferenta intre apa fiarta normal si cea fiarta la microunde. Fetita s-a gandit ca structura sau energia apei ar putea fi compromisa de microunde.
Spre marea surprinde a tuturor, planta udata cu apa fiarta la microunde a murit in doar noua zile, in timp ce planta fiarta cu apa normala s-a dezvoltat frumos. Experimentul a fost repetat de colegii ei si a avut aceleasi rezultate.
Se stie de cativa ani ca problema microundelor nu este legata de radiatii si de felul in care corup ADN-ul din mancare, astfel incat corpul uman nu il mai recunoaste.
Microundele nu functioneaza diferit asupra altor alimente. Orice pui la microunde sufera acelasi proces distructiv. Microundele agita moleculele pentru a se misca din ce in ce mai repede. Aceasta miscare provoaca frictiune, care strica structura originala a substantei – vitaminele sunt distruse, precum si mineralele si proteinele, generand un compus nou, denumit radiolitic, ce nu se afla in mod natural in natura.
Corpul uman se va infasura in celule de grasime pentru a se proteja de mancarea “moarta” sau o elimina foarte repede.
Iata principalele motive pentru care sa nu mai folosesti microundele, potrivit cercetatorului William P. Kopp:
1. Mancand in mod constant mancare incalzita la microunde cauzeaza daune cerebrale pe termen lung, intrucat duce la “scurt-circuite” ale impulsurilor electrice in creier.
2. Corpul uman nu poate metaboliza compusii aparuti in urma procesarii mancarii la microunde.
3. Productia de hormoni feminini si masculini este alterata de mancarea incalzita la microunde.
4. Efectele compusilor creati in urma procesarii mancarii la microunde sunt de lunga durata sau chiar permanente in corpul uman.
5. Mineralele, vitaminele si toti nutrientii din mancarea de la microunde sunt alterati, asa ca oamenii nu mai beneficiaza de o hranire corespunzatoare.
6. Mineralele din legume sunt transformate in radicali liber cancerosi in timpul procesarii la microunde.
7. Mancarea la microunde poate cauza tumori canceroase la stomac si la intestine.
8. Mancarea la microunde poate cuza cresterea numarului de celule canceroase in sangele uman, daca este consumata timp indelungat.
9. Consumul constant al mancarii la microunde cauzeaza deficiente ale sistemului imunitar.
10. Mancarea la microunde duce la pierderi ale memoriei, instabilitate emotionala si scaderea inteligentei.