O firma americana vrea sa construiasca o fabrica de celule fotovoltaice in Zona Libera Giurgiu

O firma americana s-a aratat interesata sa construiasca o fabrica de celule fotovoltaice in Zona Libera Giurgiu, investitorii purtand in prezent negocieri cu autoritatile judetene si cu conducerea Zonei Libere.
panouri fotovoltaice
Senatorul pe Colegiul I din Giurgiu, Cezar Magureanu, cel care a intermediat intalnirile intre americani si autoritatile judetene, a declarat astazi ca amenajarea fabricii va duce la crearea a cel putin 1.000 de locuri de munca.

“O societate din Statele Unite ale Americii vrea sa construiasca in Zona Libera o fabrica de celule fotovoltaice, ceea ce inseamna crearea a cel putin 1.000 de locuri de munca. S-au stabilit in principiu si zona si terenul, care e liber, investitorilor le convine pentru ca au toate facilitatile, mai ales cale ferata. Cea mai recenta intalnire intre americani si conducerea Zonei Libere si cea a Consiliului Judetean, a avut loc miercuri, dar acolo a participat consilierul meu, eu fiind la Senat”, a declarat Cezar Magureanu in conferinta de presa.

Consilierul Valentin Grecu a spus astazi ca fabrica ar putea fi ridicata pe circa trei hectare, dar, impreuna cu constructiile auxiliare, investitia s-ar putea intinde pe 8 hectare. ” Americanii au prospectat sapte tari pentru fabrica aceasta, si au gasit la Giurgiu cele mai multe facilitati. Discutiile vor continua”, a precizat Grecu.

Celulele fotovoltaice sunt folosite in tehnologia pentru obtinerea energiei solare, fiind incapsulate in panourile solare.

Sursa: Realitatea

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente