O groapa de 121 de metri adancime a “inghitit” o padure din Louisiana

  0
  395
  O groapă de 121 de metri adâncime a “înghiţit” o pădure din Louisiana
  O groapa de 121 de metri adancime a “inghitit” o padure din Louisiana

  O groapa de 121 de metri adancime, formata in Louisiana (SUA), a „inghitit” toti copacii din zona si a determinat evacuarea a 150 de familii, de frica radiatiilor si a exploziilor, scrie Yahoo.

  Groapa de 37 de metri patrati se afla in Assumtion Parish, in mijlocul unei paduri de chiparosi. Autoritatile nu sunt inca sigure ce a cauzat alunecarea de teren, dar cred ca „de vina” s-ar putea sa fie o grota de sare din apropiere.

  Dupa ce a fost exploatata timp de 30 de ani, grota de sare a fost astupata in 2011, iar oficialii cred ca integritatea acesteia ar fi fost compromisa. Autoritatile au declarat ca vor incepe sapaturile pentru a investiga aceasta pista.

  Yahoo scrie ca in zona au avut loc si exploatari de petrol si gaze naturale, motiv pentru care ar putea exista si un nivel scazut de materiale radioactivitate.

  Groapa s-a format pe 3 august, iar surparea de pamant a facut ca o conducta de gaze naturale de 91 de cm diamtru sa se curbeze. Autostrada 70, care trece prin zona, a fost inchisa, iar populatia a inceput sa fie evacuata. Unii americani prefera sa ramana in casele lor, insa autoritatile spun ca vor trece la evacuarea fortata daca pericolul o va cere.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.