O insula din Maldive a ajuns un „cos de gunoi”

O insula din Maldive a ajuns un "cos de gunoi"

Aproape 750 de milioane de turisti viziteaza anual insulele Maldive, cu plajele lor albe si imaculate. Dar turismul, care a aduce profituri uriase tarii, are si dezavantaje: poluarea masiva din cauza gunoiului produs de turisti. Din aceasta cauza, guvernul a sacrificat o insula, transformand-o in „cos de gunoi”.

Desi guvernul a luat recent hotararea sa opreasca depozitarea gunoiului pe insula Thilafushi, stricaciunile facute de ani de zile de poluare nu pot fi sterse asa de usor.

Insula este acoperita de gunoaie, majoritatea sticle si ambalaje de plastic de la turisti dar si metale toxice, azbest sau plumb. Se pot vedea munti de gunoaie incendiate, din care ies nori negri si toxici.

Republica Maldive, fiind un arhipelag de insule, unele cu o populatie foarte densa, are o problema uriasa cu evacuarea gunoiului.

Din cele 200 de insule locuite, 99 sunt statiuni turistice, potrivit DailyMail.

La aproximativ 7 kilometri de capitala tarii, Malé, se afla si insula gunoiului, Thilafushi, construita pe un recif de corali acum 20 de ani.

Dintr-un paradis in Oceanul Indian, insula a devenit un munte de gunoaie.

Tara evacua pe insula aproximativ 330 de tone de gunoaie pe zi, in conditiile in care fiecare turist produce aproape 3.5 kilograme de gunoaie pe zi.

Guvernul din Maildive a hotarat sa opreasca aruncarea gunoiului pe insula Thilafushi si il va trimite in schimb cu feribotul in India.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente