Pestele ton este important pentru sanatatea publica din zona Pacificului (studiu)

In lupta continua impotriva obezitatii, a bolilor de inima si a diabetului din regiunea Pacificului, alocarea unor cantitati suficiente de ton pentru consumul local si mentinerea acestuia la preturi accesibile ar putea imbunatati in mod semnificativ rezultatele din domeniul sanatatii, conform organizatiei Secretariatul Comunitatii Pacificului (Secretariat of the Pacific Community), transmite Xinhua, bazandu-se pe un…

Citește mai departe

    Zgarie-marea, orasul plutitor al viitorului. Masinaria „verde” va avea propria sursa de energie si apa

    In conditiile unei populatii ce depaseste 7 miliarde de oameni pe Terra, a unei migratii continue catre orase si a unui risc crescut de inundatie din cauza cresterii nivelului marii, arhitectii isi indreapta atentia catre exploatarea apelor, scrie Antena3.ro. The Seascraper – o comunitate de locuinte, birouri si spatii recreationale – a fost creata de…

    Citește mai departe

    Un petrolier esuat in luna octombrie pe un recif neozeelandez s-a rupt in doua din cauza unei furtuni violente

    Un petrolier esuat in luna octombrie pe un recif neozeelandez s-a rupt in doua din cauza unei furtuni violente, provocand ingrijorari in legatura cu riscul unei poluari petroliere. Conform autoritatilor maritime, citate de BBC, cele doua bucati din petrolierul Rena s-au indepartat intre 20 si 30 metri una de celalta dupa ce au fost lovite…

    Citește mai departe

    Rechinii prezinta o serie de legaturi sociale si relatii intraspecifice nebanuite

    Considerati mult timp drept niste vanatori singuratici, rechinii de recif cu inotatoare negre s-au dovedit a fi, de fapt, animale care prezinta o serie de legaturi sociale si relatii intraspecifice nebanuite. Cercetarile asupra speciei Charcharinus melanopterus, conduse de profesorul Johann Mourier din cadrul Island Research Centre and Environmental Observatory, au dus la descoperirea unui comportament…

    Citește mai departe

    Parcul National Muntii Rodnei, propus sa faca parte din patrimoniul mondial pentru natura

    Parcul National Muntii Rodnei, propus sa faca parte din patrimoniul mondial pentru natura Presedintele Asociatiei Eco Rodna, Claudiu Iusan, care este si manager in cadrul proiectului „Masuri de management conservativ al biodiversitatii Parcului National Muntii Rodnei – sit Natura 2000”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca acceptarea Parcului National Muntii Rodnei drept parte…

    Citește mai departe
    Biologii monitorizeaz? animalele din Mun?ii Rodnei cu camere video instalate în copaci

    Parcul National Muntii Rodnei, propus sa faca parte din patrimoniul mondial pentru natura

    Presedintele Asociatiei Eco Rodna, Claudiu Iusan, care este si manager in cadrul proiectului „Masuri de management conservativ al biodiversitatii Parcului National Muntii Rodnei – sit Natura 2000”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca acceptarea Parcului National Muntii Rodnei drept parte a patrimoniului universal pentru natura presupune un studiu complex pentru dovedirea faptului ca…

    Citește mai departe

    25 de tancuri vor forma un recif in Golful Thainlandei

    Guvernul thailandez incearca sa refaca ecosistemul distrus de pescuitul excesiv. O „colectie” de camioane si 25 de tancuri vor forma o structura artificiala submarina pentru fauna din Golful Thailandei, oferind adapost speciilor locale. Vehiculele au fost deja coborate in apa golfului, in dreptul coastei Narathiwat. O noua politica de conservare a speciilor marine a fost…

    Citește mai departe

    Marea bariera de corali, in pericol

    O nava esuata in apropierea coastei Australiei pierde carburant si ameninta cel mai mare recif de corali. Vaporul sub pavilion chinez, incarcat cu 65.000 de tone de carbune si 975 de tone de carburant, a lovit bariera de corali la viteza maxima, iar organizatiile de mediu il considera „o bomba cu ceas”. Nava Shen Neng…

    Citește mai departe

    Coralii, ucisi de gazele cu efect de sera

    Recifele de corali ar putea disparea in urmatorii 100 de ani din cauza aciditatii ridicate a apelor din oceane, generata de poluarea din aer. Cercetatorii arata ca distrugerea coralilor va avea efecte dramatice asupra vietatilor marine care ii folosesc ca loc pentru adapost sau pentru reproducere. Nivelul tot mai ridicat al emisiilor poluante de dioxid…

    Citește mai departe

    Marele Recif are sanse slabe de supravietuire

    Marea Bariera de Corali a Australiei este in pericol de disparitie din cauza incalzirii globale si a dezvoltarii de pe coasta, sansele de supravietuire fiind clasificate ca „foarte slabe”, relateaza Reuters. „Chiar si cu ultimele actiuni de salvare elaborate sansele de supravietuire ale Barierii sunt minore, catastrofa ce ameninta ecosistemul fiind iminenta”, se arata in…

    Citește mai departe

    Amenintari pentru Triunghiul De Corali din sud-estul Asiei

    Concluzia unui raport publicat de WWF , in conferinta mondiala despre Oceane este fara apel:Schimarea climei si poluarea risca, sa distruga recifurile de corali si ameninta 80% din resursele acvatice in Asia de sud-est. Cu ocazia conferintei mondiale despre oceane ,care s-a tinut saptamana trecuta la Manado in Indonezia , organizatia mediului WWF a publicat…

    Citește mai departe

    Efectul prabusirii podului de gheata din Antarctica s-ar putea intensifica din cauza incalzirii globale

    Reprezentantii Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) au spus ca prabusirea de zilele trecute a podului de gheata ce lega un recif de marimea Jamaicai de doua insule din Antarctica ar putea accelera efectele incalzirii globale din regiune. „Pierderea acestui pod va permite curentilor oceanului sa erodeze si mai mult din recif accelerand efectele…

    Citește mai departe

    Reciful de corali din Taiwan s-a innegrit

    Agentia de presa, Reuters a facut public, saptamana trecuta un nou dezastru dezlantuit de oameni asupra mediului inconjurator. Informatiile Reuters atrag atentia asupra imbolnavirii recifului de corali, din sudul Taiwanului. Boala se manifesta prin innegrirea recifului si in opinia specialistilor se datoreaza deversarii apelor menajere in ocean, ecosistemului fragil si turismului. Specialisti de la Academia…

    Citește mai departe