Marele Recif are sanse slabe de supravietuire

Marea Bariera de Corali a Australiei este in pericol de disparitie din cauza incalzirii globale si a dezvoltarii de pe coasta, sansele de supravietuire fiind clasificate ca „foarte slabe”, relateaza Reuters.marele recif

„Chiar si cu ultimele actiuni de salvare elaborate sansele de supravietuire ale Barierii sunt minore, catastrofa ce ameninta ecosistemul fiind iminenta”, se arata in studiul realizat de grupul ce se ocupa cu ingrijirea Barierei de Corali.

Raportul efectuat de-a lungul a cinci ani doreste sa prezinte starea de sanatate a Marelui Recif, care este afectata in permanenta de dezvoltarea umana, pescuitul ilegal si schimbarile climatice.

Rezultatele raportului intaresc descoperirile facute de Comisia interguvernamentala a Natiunilor Unite pentru schimbari climatice, in care s-a aratat ca Marea Bariera ar putea sa nu mai existe pana in 2030.

Un alt raport, de aceasta data efectuat de Institutul de cercetare marina din Australia, arata ca temperaturile din partea de nord a recifului au crescut pe timpul iernii cu circa un grad Celsius fata de normal.

„Stim ca daca nu vom reusi sa diminuam efectele schimbarilor climatice locuri importante precum Marea Bariera vor disparea”, a declarat ministrul australian al Mediului, Peter Garrett.

Deja a fost inaintat guvernului un plan de imbunatatire a calitatii apei din ocean, prin care se cere inlaturarea pesticidelor si nutrientilor daunatoari, pana in 2013.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *