Comelf Bistrita produce componente de eoliene pentru Siemens

Comelf Bistrita produce componente de eoliene pentru Siemens

Jurnalistii de la Ziarul Financiar au dat publicitatii un material prin care informeaza ca producatorul de echipamente pentru protectia mediului si pentru constructii, Comelf Bistrita a intrat pe piata componentelor pentru eoliene.

Compania bistriteana, care anul trecut a ajuns la afaceri de 142,1 mil. lei (33,6 mil. euro), in crestere cu 29% comparativ cu 2010 produce mici componente pentru compania Siemens din Danemarca.

Cei de la Ziarul Financiar precizeaza ca “aceasta companie este una dintre putinele companii industriale din Romania care castiga de pe urma boom-ului eolian care a cuprins piata locala din 2009 incoace”.

Productia de astfel de componente a inceput in toamna anului2009, cand se realizau componente de mici dimensiuni, ajungand ca acum, compania sa produca piese care ajung la greutatea de 3.500 de kilograme.

Activitatea de baza a Comelf este productia de utilaje si echipamente pentru protectia mediului, pentru industria energetica, subsansamble pentru utilaje terasiere si montaj utilaje terasiere.

Comelf este controlata de doua persoane fizice, Constantin Savu si Emanuel Babici, care detin, prin firma Uzinsider Bucuresti, 76,95% din titluri. Mai multi actionari cumuleaza 23,04% din capitalul Comelf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *