O lume nebuna macelareste rinoceri pentru cornul afrodisiac

Braconierii din Africa au pierdut sirul rinocerilor pe care ii ucid zilnic pentru a acoperi cererea dinrinocerul pietele asiatice – in special – pentru cornul acestui animal, considerat afrodisiac, informeaza “The Guardian”.

Este una dintre cele mai negre perioade pentru aceasta specie, considera specialistii, alarmati de faptul ca majestuosul animal ar putea avea zilele numarate ca specie.
Se estimeaza ca in Congo, Africa de Sud si Zimbabwe sunt ucisi ilegal pana la trei rinoceri pe saptamana, ceea ce i-a determinat pe oamenii de stiinta sa faca un calcul sumar din care reiese ca macelul s-a soldat cu aproximativ 18.000 de victime in 5 ani, in toata Africa. Nici braconierii indieni nu se lasa mai prejos, din 2400 de exemplare existente in zona India-Tibet, aproximativ 17 au pierit numai din ianuarie pana acum.

In raportul “Starea, conservarea si comertul cu rinoceri in Africa si Asia” sunt prezentate date de-a dreptul cutremuratoare. “Rinocerii sunt intr-o situatie disperata”, a declarat dr. Susan Lieberman, directorul programului in cadrul caruia a fost realizat studiul.

Sursa:  Guardian

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente